Kolmannen valtakunnan teos Myrkkysieni nyt suomeksi Kielletyistä kirjoista!

Nyt sinulla on mahdollisuus katsoa Nürnbergin propagandan läpi ja tutustua alkuperäiseen teokseen ilman sensuuria!

Sionismi

Kielletyt kirjat ‑kaupan valikoimiin on ilmestynyt tuore suomenkielinen painos kuuluisasta Myrkkysieni-teoksesta (alkuperäiseltä nimeltään Der Giftpilz, 1938). Myrkkysieni on kansallissosialistisessa Saksassa alkujaan julkaistu juutalaiskriittinen lastenkirja, jonka kirjoitti Ernst Hiemer ja kuvituksen teki Philipp Rupprecht (taiteilijanimi Fips).

Teoksen julkaisi Der Stürmer ‑lehdestään tunnetun Julius Streicherin johtama Stürmer-Verlag, joka oli tunnettu radikaalista kustannustyöstään. Teos oli osa laajempaa kansallissosialistisen ideologian levittämisohjelmaa ja sitä käytettiin erityisesti kouluissa, joissa sitä luettiin nuorille.

Kirja käyttää vertauskuvia ja yksinkertaistettuja kertomuksia opettaakseen lapsille kriittisiä näkemyksiä. Teoksen pääajatus on verrata myrkkysieniä ja syötäviä sieniä siihen, kuinka tietyt ihmisryhmät eroavat toisistaan. Haitallisia ryhmiä verrataan myrkkysieniin, jotka ovat vaarallisia, mutta joita on joskus vaikea erottaa syötävistä sienistä. Kirja sisältää viittauksia myös juutalaisten lakikirja Talmudiin, joka opettaa, että ei-juutalaiset ovat eläimiä, joita voi alistaa ja hyväksikäyttää.

Kirjan rakenne koostuu kuvitetuista kohtauksista, jotka esittävät rotujen välisiä konflikteja. Lasten on tarkoitus oppia tunnistamaan ja epäilemään kansansa vihollisia opetuksista viisastuneina.

Kirja oli laajasti levitetty Kolmannessa valtakunnassa, ja sitä käytettiin myöhemmin ”todisteena” Hitlerin hallinnon jäseniä vastaan Nürnbergin näytösoikeudenkäynneissä. Kirjan roolin katsottiin olevan erityisen tärkeä siinä, miten se vaikutti nuorten käsityksiin juutalaisista.

Nyt sinulla on mahdollisuus katsoa Nürnbergin propagandan läpi ja tutustua alkuperäiseen teokseen ilman sensuuria! Osta Myrkkysieni Kielletyistä kirjoista 12 euron hintaan: https://www.kielletytkirjat.com/product/myrkkysieni/

Der Stürmer Ernst Hiemer Fips Historia Julius Streicher Juutalainen rasismi Kansallissosialismi Kansallissosialistinen Saksa Kielletyt kirjat Politiikka Rotu Saksan juutalaisyhteisö Sionismi Talmud Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Anonyymi

    Vastaa

    Silmäilin Myrkkysienen englanninkielistä painosta. Sen perusteella juutalaisilla oli tukalat olot kansallissosialistien hallitsemassa Saksassa. 

    Tuli mieleen, että jos Saksassa esiintyi organisoitua ja valtiovallan hyväksymää juutalaisvastaisuutta, niin jotain samankaltaista tapahtuu nykyäänkin. Kohde on vain eri.

    Nykyään demonisoidaan valkoisia eurooppalaisia. Usein demonisoinnin kohteet eivät ole huomaavinaan. Ehkä juutalaisetkin käyttäytyivät samoin. Osa valkoisista menee demonisoijiensa puolelle eli ryhtyvät rodunpettureiksi.

  • Schlageter

    Vastaa

    Tämä kirja kannattaa todellakin ostaa, ennen kuin se kielletään.
    Tulee olemaan harvinainen keräilykohde, veikkaan.

  • Pitkä lusikka

    Vastaa

    On muuten aika tiukkaa tekstiä. Jos kuvittelee minkälainen oli yleinen mielipide noina aikoina ja kirjoiteltiin tuohon tyyliin niin ei ole ihme että koukkunokat ovt vieläkin katkeria. Tämän kirjan käännös ja painatus on isänmaallinen teko.

    Ja kun lukee kirjaa niin ei ihme että juutalaiset on karkoitettu kaikista euroopan maista iljettävien tapojensa vuoksi.

  • Suomalainen mies

    Vastaa

    Luin kirjan archive.org:sta.

    Suomennos on täynnä kirjoitus- ja kielioppivirheitä. Tuntuu, että sitä ei ole viitsitty tarkistaa edes yhtäkään kertaa suomennostyön jälkeen. Toivottavasti kyseessä on vain pelkkä luonnos, jonka joku on jakanut, eikä lopullinen kirjaksi päätynyt teos. Tiedoston lähetyspäivämäärästä päätellen niin ei kuitenkaan taida olla…

    • Schlageter

      Vastaa

      Roskapuhetta. Tarkastin tekstin, ei virheen virhettä. Kirjan myyntiä voi tietysti yrittää torpedoida monella tapaa, jos kirja ei miellytä, ”Suomalaisen miehen” tapa on yksi niistä.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi