Syyttäjän mukaan Dhameer Hussein Abdulzahra (1978) ajoi toukokuussa 2023 Kirkkonummella 100 kilometrin tuntinopeusalueella 155 kilometrin tuntinopeudella.
Lisäksi Abdulzahra oli kesäkuussa 2019 ottanut huostaansa tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä anastusrikoksella saatua omaisuutta eli suomalaismieheltä anastetun Grand Canyon-maastopyörän (n. 700 e) ja suomalaisnaiselta anastetun Elektra Townie- pyörän (n. 625 e). Abdulzahra on yrittänyt myydä suomalaismiehen pyörää eteenpäin.
Suomalaismies on kertonut, että häneltä oli anastettu pyörä ja hän oli tehnyt rikosilmoituksen. Henkilö, jolta hän oli ostanut pyörän, oli ”vinkannut” hänelle, että kyseinen pyörä oli tullut myyntiin. Hän oli ottanut yhteyttä poliisiin ja poliisi oli tullut paikalle, kun hän oli mennyt katsomaan pyörää. Hän oli todennut pyörän omakseen. Henkilö, joka oli myynyt hänen pyöräänsä, oli kertonut huoltaneensa sen. Myyjä sanoi, että pyörä oli ollut tällä kaksi vuotta ”tai jotain”, vaikka pyörä oli vuoden vanha. Myyjä ei ollut sanonut mitään mistä oli saanut sen.
Abdulzahra kiisti tienneensä, että pyörät olivat anastettuja. Abdulzahra on kiistänyt myös, että pyörät olisi hankittu tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä. Abdulzahra on kertonut, että hän oli hankkinut Torista ja Facebookista epäkuntoisia pyöriä, huoltanut niitä ja myynyt niitä eteenpäin. Hän oli usein kysynyt, jos löytyisi alkuperäistä kuittia. Jos sitä ei ollut, hän oli yrittänyt saada myyjältä jonkinlaisen kuitin, joka todisti, että pyörä oli myyjän oma. Myös sellaista oli tapahtunut melko paljon, ettei kauppaa ollut syntynyt, kun hän oli epäillyt, ettei pyörä ollut myyjän. Aika usein hän oli ilmoittanut poliisille. Hän oli myynyt aika paljon tällaisia pyöriä, eikä ongelmia ollut tullut muista kuin tästä pyörästä. Hän oli lopettanut ”homman”, kun kyseisestä pyörästä oli selvinnyt, että se oli anastettu. Kysymyksessä olevat pyörät olivat olleet niin halpoja, ettei hänelle ollut tullut mieleen, että ne olisivat varastettuja. Hän oli saanut pyörät haltuunsa 22.5.2019. Toisesta pyörästä oli ollut ilmoitus Facebookissa, ja puhelimessa myyjä oli kertonut, että tällä oli kaksi pyörää. Pyörän myyjä oli kertonut, että oli ostanut pyörän, ja että hänellä oli ostokuitti molemmista pyöristä. Tämä ei kuitenkaan ollut tiennyt, missä kuitit olivat.
Oikeuden mukaan kätkemisrikoksen tunnusmerkistöä ei riitä täyttämään vielä se, että hankittua omaisuutta on ollut syytä epäillä anastetuksi: Siihen, että Abdulzahra on voinut luottaa hänelle pyörät myyneeseen henkilöön, viittaa se, että Abdulzahralla on ollut kuva mainitun henkilön henkilöllisyystodistuksesta. Ei ole pidettävä kovin todennäköisenä, että varastettujen pyörien myyjä antaisi kaupan yhteydessä henkilöllisyystodistuksensa valokuvattavaksi. Huomioon ottaen tämä seikka sekä se, että pyörissä ei ole väitetty olleen mitään merkkejä siitä, että ne olivat anastettuja, käräjäoikeus katsoo asiassa jääneen näyttämättä, että Abdulzahra olisi tiennyt pyörien olleen anastettuja tai että hänen olisi tullut pitää varsin todennäköisenä, että ne olivat anastettuja. Syyte hylättiin.
Abdulzahra tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 35 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 210 euroa. Valtion varoista Abdulzahran avustajalle 1815 euroa, kuluina 583 euroa ja arvonlisäveroa 575,52 euroa, mitkä jäävät valtion vahingoksi
Tuomio ei ole lainvoimainen.
Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 21⁄3101)
Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.