Partisaani haastatteli kesälomilta palannutta Kielletyt Kirjat ‑kauppaa

"Kielletyt Kirjat on kansallismielisille sopivaa kirjallisuutta tarjoava kauppa joka toimii myös julkaisijana."

Kulttuuri

Suomalaisten kansallisradikaalien suosikkikirjakauppa, Kielletyt Kirjat, palasi hiljattain kesälomilta. Kauppa tunnetaan sekä omasta kustannustyöstään että mielenkiintoisimpien nationalismia, traditionalismia, liikuntaa, rotua ja muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä käsittelevien teosten jälleenmyyjänä.

Partisaani haastatteli kauppiasta!

* * *

Tervehdys! Kielletyt Kirjat (KK) on useimmille lukijoillemme tuttu kauppa, mutta esittelisitkö kaupan myös uudelle yleisölle?

Kielletyt Kirjat on kansallismielisille sopivaa kirjallisuutta tarjoava kauppa joka toimii myös julkaisijana. Kyseessä on Suomen kartalla poikkeuksellinen kauppa että käytämme merkittävän osuuden tuotoistamme kansallismielisen toiminnan tukemiseen. Joten, aina kun ostat meiltä niin voit olla varma että raha menee hyvään tarkoitukseen. Olemme panostaneet myös omaan julkaisutoimintaan ja pyrimme tekemään niitä yhä enenevissä määrin jatkossakin.

Miksi KK perustettiin?

Kielletyt Kirjat sai alkunsa 2020 kun kansallismielisellä kentällä ei ollut yhtäkään laadukasta kirjallisuutta tarjoavaa kauppaa josta voisi huolia kirjoja myös omaan hyllyyn. Tässä nähtiin selkeä markkinarako, tartuttiin tuumasta toimeen ja ilman sen kummempia selityksiä, pistettiin kauppa pystyyn käytännössä tyhjästä. Halusin myös itse saattaa suuremman yleisön tietoon kirjallisuutta jota ei mistään muualta saa tai niiden hankinta oli jokseenkin vaivalloista. Tämä on minun panokseni toimia kansallismielisenä aktivistina ja siinä missä kirjat toimivat ideologisessa mielessä ilosanoman levittämisessä, sillä kerrytetään varoja kansallismieliselle liikkeelle. Kirjallisuuden, tai minkä tahansa artikkelin, myyminen on toiminnassa tarvittavan pääoman merkittävä kartuttaja.

Mihin kaupan myyntivoitot menevät?

Käytämme tuotot pääasiassa julkaisutoimintaan, varaston kasvattamiseen sekä hyväksi katsomamme toiminnan tukemiseen. Vuosien varrella kauppa on tukenut erilaisia kansallismielisiä hankkeita aina urheilutarvikkeista kiinteistöremontteihin. Olemme vuosien varrella tehneet useita lahjoituksia monille kansallismielisille järjestöille ja tahoille. Viimeisimpänä käytännön esimerkkinä voi mainita Hyvinkään Kulttuurikeskus Otsolan, jonka kuluihin olemme osallistuneet reilulla kädellä. Tästä työstä kenellekään ei makseta penniäkään, kaikki menee aatteen hyväksi.

Mitkä ovat omat suosikkisi kansallismielisen kirjallisuuden saralla?

Kauppiaan omat top3 kirjat ovat: Bhagavad Gita, Voiman filosofia ja Taisteluni. Haluaisin myös ehdottomasti julkaista nämä kaksi ensimmäiseksi mainittua kirjaa kolmannen lisäksi.

Miten KK eroaa muista poliittisesti tulenarkaa kirjallisuutta myyvistä suomalaisista kaupoista?

Kun ostat meiltä niin voit olla varma että raha näkyy jollain tapaa kansallismielisen toiminnan piirissä. Kaikista lahjoituksista emme pidä meteliä mutta huomattava määrä eri tahoja on saaneet lahjoituksia tai tukea meiltä vuosien varrella. Taisteluni- kirjan kritiikitöntä editiota, saa ainoastaan meiltä. Me uskallamme julkaista poliittisesti epäkorrektia kirjallisuutta, jota kukaan muu ei uskalla. Emme silti julkaise mitään rikollista tai siege-hörhöjen kirjoja.

KK ei ole ainoastaan kauppa vaan myös kustantaja. Kertoisitko hieman tärkeimmistä KK:n julkaisuista?

Liian moni hyvä kirja on saanut odottaa uudelleenjulkaisua joten mikä olisi sen tehokkaampi tapa kuin tehdä se itse. Kai Murroksen vallankumous ja sen toteuttaminen modernissa yhteiskunnassa oli meidän ensimmäinen virallinen julkaisu joka julkaistiin 20-vuotisjuhlapainoksena ja päivitetyllä esipuheella. Kirja päätyi nopeasti isojen kirjakauppojenkin valikoimiin. Elias Simojoen palava pensas oli merkittävä kulttuuriteko koska kyseessä oli kenties yksi merkittävimpiä henkilöitä Suomen kansallismielisen toiminnan historiassa ja nämä puheet oli saatava myös painettuun muotoon. Vuosien varrella on tullut julkaistua monia historiallisia, poliittisia sekä kulttuurillisia teoksia. Julius Evolan Tiikerillä ratsastaminen julkaistiin viime vuonna tiettävästi ensimmäistä kertaa suomeksi. En edes muista kuinka monta kertaa kauppiaalta on kysytty tapahtumissa että onko Evolaa suomeksi saatavilla mistään? Nyt on.

Taisteluni-kirjan julkaisu oli ehdottomasti tärkein sekä henkilökohtaisesti nostalginen hetki. Luin itse kyseistä kirjaa internetistä pdf-muodossa 12-vuotiaana ja totesin että kaikkien ihmisten tulisi lukea tämä kirja ennen kuin esittää siitä yhtäkään mielipidettä. Lähes 20 vuotta myöhemmin julkaisin sen itse ja nyt se on kaikkien saatavilla!

Mitkä ovat KK:n suosituimpia nimikkeitä?

Ehdoton myyntisuosikki on Taisteluni. Olemme myyneet jo useamman painoksen loppuun ja tilausten perusteella jatkamme samaa rataa. Elias Simojoen palava pensas on myös ollut erittäin suosittu.

KK:n sivuja selatessa huomaa pian, että kaupan valikoima on hyvinkin laaja. Minkä takia laajuuteen panostaminen on ollut selkeä strateginen valinta?

Monipuolisen kirjallisuuden on tarkoitus sivistää ihmisiä monella eri saralla. Kyse on myös siitä että kaikki ihmiset eivät jaksa lukea poliittista paatosta kirjasta toiseen vaan mukaan mahtuu kulttuuria, historiaa, urheilua ja luontoaiheisia kirjoja. Enemmän on aina enemmän ja monipuolinen valikoima kattaa lähes jokaisen asiakkaan tarpeet. Meiltä löytyy poliittista kirjallisuutta laidasta laitaan, historiasta ja kulttuurista kertovia teoksia, runokirjoja, luonto- ja eräilykirjoja, urheilu- ja kamppailuoppaita ja jopa lastenkirjoja.

KK on kohdannut julkisuudessa myös mustamaalausta. Kerrotko tästä lisää. Kuinka valtamedian hyökkäykset ovat vaikuttaneet kaupan liikevaihtoon?

2021 loppuvuodesta kirjakauppa joutui twitterin älypuhelinaktivistien hampaisiin, samana päivänä illalla ylen pääuutisiin ja lopputuloksena saimme yli 500 tilausta parissa päivässä. Tilauksia tuli solkenaan ja niitä pakattiin yötä päivää ainakin viikon verran. Kohun tuloksena jälleenmyyntisopimuksemme irtisanottiin useamman ison kirjavälittäjän toimesta, sillä heitä oli uhkailtu kansainvälisillä talouspakotteilla, mikäli Taisteluni-kirjaa ei poisteta valikoimasta. Selvityksen myötä saimme tietää että eräs pieni, etninen ja erittäin vaikutusvaltainen ryhmä oli lähettänyt kyseisen ukaasin rapakon takaa. Jätän lukijoiden harkintakyvyn varaan sen pohtimisen, mitä tässä tarkoitetaan, mutta kyse ei ollut mustalaisista. Pieni kirjakauppa sai siis itselleen merkittäviä vastustajia mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kauppa pyörii edelleen ja saimme ilmaista mainosta. Iso kiitos siitä!

Miksi lukeminen on tärkeää kansallisradikaaleille aktivisteille?

Kirjojen lukeminen on suorastaan vallankumouksellinen teko näin digitalisaation ja sosiaalisen median aikakautena. Kirjojen lukeminen on sivistävää, hyödyllistä sekä saatat oppia uusia asioita jotka voivat olla merkityksellisiä elämässäsi. Kirjat ovat myös merkittävä sensuuria vastaan taisteleva tekijä. Internetissä oleva data kyetään poistamaan ja/tai sensuroimaan mutta fyysiset kirjat ovat vaikeampi hävityksen kohde.

Kai murroksen sanoja lainaten: Perehdy ideologiseen kirjallisuuteen, niin tiedät, kuka olet. Perehdy tarkasti ideologiseen kirjallisuuteen, niin tiedät, miksi olet.

Voiko KK:n myyntipisteisiin törmätä myös kansallismielisissä tapahtumissa?

Kyllä. Tiedotamme näistä usein etukäteen jos olemme paikalla. Olemme olleet erilaisissa puhetilaisuuksissa, konserteissa ja milloin missäkin tapahtumassa jossa kansallismieliset voivat kohdata. Nämä tapahtumat taitaakin olla ainoita ”turvallisia” tiloja meille, eli poliittisesti epäkorrektia kirjallisuutta ja mielipiteitä omaaville ihmisille.

Mitkä ovat kaupan suunnitelmat lähitulevaisuuden osalta?

Panostamme entistä enemmän omiin julkaisuihin koska siten voimme saattaa ihmisten käsiin, juuri niitä kirjoja joita toivoisimme heidän lukevan. Lista julkaistavista kirjoista on lähes loputon mutta edetään julkaisu kerrallaan. Tälläkin hetkellä meillä on vielä 2 julkaisematonta uutuutta odottamassa vuoroaan. Koska kyseessä on vapaaehtoisvoimin pyörivä kauppa ja vuorokauden tunnit ovat rajallisia niin näillä mennään. Kirjojen kääntäminen, taittaminen ja kansien suunnittelu on aina omanlaisensa ja työläs prosessi.

Millaisia terveisiä tahtoisit kertoa lukijoillemme?

Tahdon lopuksi kiittää kaikkia meidän asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä kaikkia jotka ovat osallistuneet kirjakaupan toimintaan millään tapaa. Kielletyt Kirjat on ja tulee aina olemaan Suomen merkittävin julkaisija kielletyn kirjallisuuden saralla.

Käy ostoksille jo tänään: https://www.kielletytkirjat.com/

Aktivismi Filosofia Kansallismielinen kulttuuri Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kielletyt kirjat Kotimaa Kulttuuri Kulttuurikeskus Otsola Otsola Taisteluni

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nimetön

    Vastaa

    Toiveita jos saa esittää niin Siionin pöytäkirjoista halpa suomenkielinen pokkariversio niin kaupaksi menee luultavasti.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi