Vastaaja on ensimmäisessä syytekohdassa käyttänyt kumppaninsa henkilö- ja tunnistamistietoja erehdyttääkseen Teliaa toimittamaan hänelle 1499 euron arvoisen puhelimen. Tuote on jäänyt maksamatta, joten vastaaja on menettelyllään aiheuttanut tapailemalleen asianomistajalle ainakin 1.499 euron suuruisen taloudellisen vahingon.
Toisessa syytekohdassa vastaaja on käyttänyt jälleen kumppaninsa tietoja hankkiakseen itselleen 989,44 euron arvoisen puhelimen. Vastaaja maksoi tuotteen ensimmäisen laskun, mutta muut laskut jäivät maksamatta ja täten hän aiheutti asianomistajalle ainakin 823,57 euron vahingot.
Kolmannessa syytekohdassa vastaaja käytti kumppaninsa tietoja erehdyttääkseen Blue Finance Oy:n henkilökuntaa myöntämään hänelle 500 euron suuruisen kertaluoton, vaikka hänellä ei ole ollut kykyä tai aikomustakaan maksaa luotosta. Luotto on jäänyt maksamatta, joten vastaaja on menettelyllään aiheuttanut asianomistajalle ainakin 500 euron suuruisen taloudellisen vahingon.
Neljännessä syytekohdassa vastaaja käytti kumppaninsa tietoja erehdyttääkseen DNA:n henkilökuntaa toimittamaan hänelle 1148 euron puhelimen. Vastaaja aiheutti asianomistajalle ainakin 1148 euron vahingot.
Viidennessä syytekohdassa vastaaja käytti kumppaninsa tietoja erehdyttääkseen Nordean henkilökuntaa myöntämään hänelle 4000 euron suuruisen kulutusluoton. Luotto jäi maksamatta, joten vastaaja on menettelyllään aiheuttanut asianomistajalle ainakin 4000 euron vahingot.
Vastaajan tapailema kumppani oli saanut käräjäoikeudesta tiedoksiannon veloista, joista hän ei ollut tietoinen. Asianomistaja oli lainahakemukset saatuaan huomannut niissä vastaajan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron. Lisäksi hän oli huomannut verkkopankissaan vastaajan käymän viestikeskustelun. Lopulta vastaaja oli myöntänyt kaiken hänelle. Vastaaja oli vaihtanut hänen osoitteekseen poste restanten, minkä vuoksi hän ei ollut saanut hänelle osoitettuja laskuja.
Melkoiseksi huijariksi osoittautunut vastaaja oli väittänyt kumppanilleen olevansa rajavartiolaitoksessa töissä ja esittänyt menevänsä sinne töihin joka päivä. Pääkäsittelyssä vastaaja myönsi kaikki syytekohdat ja hän kertoi ajautuneensa petoksiin peliriippuvuuden takia. Rikosrekisteriotteen perusteella hänet on aiemminkin tuomittu petosrikoksista ehdolliseen vankeuteen.
Tuomio
Vastaaja tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja:
- Menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä hieman yli 380 euroa.
- Elisalle 664,17 euroa korvauksia korkoineen sekä käsittelykuluina 200 euroa korkoineen.
- Blue Finance Suomi Oy:lle eri korvauksia yhteensä 617 euroa korkoineen ja selvittelykuluja 70 euroa korkoineen.
- DNA:lle vahingonkorvauksena 926,13 euroa korkoineen sekä oikeudenkäyntikuluina 200 euroa korkoineen.
- Nordealle yhteensä 4489,16 euroa korvauksia korkoineen sekä asian selvittelykuluina 300 euroa korkoineen.
- korvaamaan valtiolle 818 euroa kumppaninsa asianajajakuluja.
Tuomio ei ole lainvoimainen.
Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 21⁄3127)
Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.
Veronmaksaja
Ikävä kyllä nämäkin tulevat veronmaksajien maksettaviksi. Tämmöiset pitäisi karkottaa maasta välittömästi.
Lord Mystery
Suomen pitäisi ottaa käyttöön vanha kunnon pakkotyö rangaistuksena. Vapaaksi ei pääse, ennen kuin korvaukset on joko työllä tai muuten maksettu.
Vankeus ei ole pelote, mutta työllä uhkailu saa puntin tutisemaan.
Nimetön 2
Kannatan nämä pedot ei mitään muuta pelkää kuin työtä. Vielä enemmän jos työnteko kohdistuu heihin itseensä 😂.