Poliisille 190 euron sakot mielivaltaisesta tietourkinnasta.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 14.9. naispoliisin sakkoihin henkilörekisteririkoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kyseinen poliisi on edelleen palveluksessa.

Rikos

Poliisi syyllistyi henkilörekisteririkokseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen joulukuussa 2018 urkittuaan vuokralaisehdokkaiden tietoja poliisin RikiTrip-tietojärjestelmästä. Tapahtuman aikoihin poliisi oli vuokraamassa asuntoaan.

Poliisilla on oikeus käyttää tietojärjestelmää vain virka- ja työtehtävien hoitamiseen. Käräjäoikeuden mukaan tuomittu poliisi käytti järjestelmää oikeudetta omiin henkilökohtaisiin tarkoituksiinsa. Vastauksessaan poliisi selitteli, ettei muista tapahtumia enää ajan kulumisen vuoksi. Todisteena käytetty lokituloste kuitenkin osoitti, että hänen käyttäjätunnuksillaan oli tehty vuokralaisehdokkaita koskevat kyselyt.

Maksettavaa poliisille kertyi kymmenen päiväsakkoa, eli hänen tuloillaan yhteensä 190 euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Satakunnan Kansa (15.09.2021)

Kotimaa Oikeudenkäynti Poliisi Poliisi rikollisena Poliisin korruptio Poliisin rikokset Poliisin tietolähteet Rikos Talous Teknologia Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Että näin

    Vastaa

    Kuinka nyt selviää tuollaisista summista jos jää voimaan, heti lisää poliisihallitukselle määrärahaa jotta saadan pari kynänpyörittäjää lisää palkattua.…
    Sehän on selkiö, että kautta aikain poliisit ovat käyttäneet erilaisiin omiin tarkoituksiin luotettavia rekistereitä, harva vain on jäänyt kiinni tai on painettu varoituksen villaisella.
    Koko olemasaolonsa ajan on ollut siinäkin ammattikunnassa korruptoituneita henkilöitä, nyt se on vain enemmän hyväksyttävää ja yleisempää kun ensisijaisesti kyylätään väärän mileipiteen omaavia kansalaisia.
    Se vain on ihmetyksen aihe, että poliisilta on aina määrärahat loppuneet, vaikka säästötoimet ovat alkaneet jo 70-luvulla, 80-luvulla naurettiin jo sitä että poliisiautoista loppui dieseli. Mihin nämä vähäisetkin määrärahat oikein sulavat? Toki yksi syyllinen on jonninjoutava poliisihallitus ja sen byrokratia sekä hyväveli järjestelmä.

  • Markku Heksamakkara

    Vastaa

    Poliisin nimi, asuinpaikkakunta ja kasvokuva olisi syytä julkaista per heti.
    Haitallista näitä on hyssytellä.

  • Schlageter

    Vastaa

    Sitten kun tuomio on lainvoimainen, nimi esiin.

  • pää määrää

    Vastaa

    Poliisi toimi järkevästi. Jos minä vuokraan talon tai otan jonkun töihin korjaamaan taloa, otan tietenkin selvää vuokraajasta tai rakentajasta.
    190 euroa kannatti maksaa tiedoista. Lisää tuollaisia poliiseja, jotka osaavat hoitaa omat asiansa, osaavat silloin hoitaa myös poliisitoimensa. Harjoittelu tulisi sallia, sehän parantaa aina työosaamista.

    • TT

      Vastaa

      Asia selvä. Omistavan luokan mielivallassa täällä muutenkin elellään. Lait tai vaikkapa koronarajoitukset eivät heitä koske. Poliisin tuloilla on turha kuvitella päätyvänsä omistavaan luokkaan, joten tuomio napsahti tälle systeemin vartijalle. Sinä kuitenkin olet iso tappi ja saat tehdä kuten haluat. Tai ehkä vain kuvittelet.

  • Pelkästään pysäköintivirhemaksu on 60 euroa

    Vastaa

    Pääsi helpolla tämä poliisi.

    Pienet sakot kun vertaa miten suurilla sakoilla autoilijoita rangaistaan Suomessa!

    Pienestä, mitättömästä ylinopeudesta – jonka on asettanut voimaan joku yksittäinen virkamies tai virkamiestyöryhmä, nopeusrajoituksen, – saa kovat sakot. 

    Onko poliisi valehdellut tulonsa?

  • Kuva luotettavasta poliisista karisee

    Vastaa

    Poliisit tekevät paljon rikoksia mistä on vaiettu. As above so below. 

    Entinen poliisi joka ei kestänyt elää jatkuvassa itsepetoksen tilassa on paljastanut todellisuuden.

    https://poliisirikokset.wordpress.com/

  • Ilmari

    Vastaa

    Ei varmaankaan ole valehdellut. Täysin tulottoman sekä hyvin pienituloisen yhden päiväsakon suuruus on 6 euroa. Tällä poliisilla se oli 19 euroa.

  • Tiskin alta viran puolesta

    Vastaa

    Poliisi syyllistyy tietomurtoon. Viran puolesta kuuluisi toimia siten että torjuu tietomurrot.
    Poliisi siis vuotaa ihmisten tietoja erilaisista rekistereistä mihin heillä on pääsy. Mopopoika saa vähintään 100 euron sakot pienestä ylinopeudesta.

    Ylinopeussakon minimisumma on mopoilijalle 100 euroa ja muulle moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajalle 200 euroa!

    Tietomurto voidaan rinnastaa petokseen tai lievään petokseen.

  • Mopopojat suurrikollisia

    Vastaa

    Tietomurto on äärimmäisen vakava rikos. Pahimmassa tapauksessa satojen tuhansien tai miljoonien ihmisten yksityiset tiedot voi vuotaa ja niitä voidaan käyttää vahingoittamis tarkoituksessa. Tuhon ja vahingon laajuutta on vaikea edes rahassa mitata.

    Tämä poliisi on nyt ”kunnostautunut” tällaisessa toiminnassa. Kuinka moni muu poliisi on tehnyt samoja rikoksia?

    Mopopojat ovat siis suhteessa paljon suurempia rikollisia kuin tietomurtoihin syyllistyvät poliisit!

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi