STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà nosti esiin Credit Suisse ‑pankin tutkimuksen varallisuuserojen kehityksestä eri maissa. Suomi on päässyt tutkimuksessa kyseenalaiseen seuraan, sillä täällä rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät jo samaan tahtiin kuin oligarkkien luvatussa maassa Venäjällä.
”Oho, meillä varallisuus keskittyy samaa tahtia Venäjän kanssa. Itse olen pitänyt varallisuuseroja jo pitkään merkittävämpänä kuin tuloeroja”, Lainà kommentoi.
Varallisuuserot kuvastavat eliitin ja kansan välistä kuilua hyvin siksi, että esimerkiksi pelkkien palkka- ja osinkotulojen sijaan ne osoittavat, kuinka nopeasti finanssieliitin rikkaudet kasvavat sisäpiirikauppojen, pörssikeinottelun, veronkierron ja koronkiskonnan avulla. Toisin sanoen varallisuuserot kuvastavat sitä, kuinka finanssikeinottelu on rehellistä työtä huomattavasti nopeampi tapa vaurastua.
Vaikka Suomessa onkin nimellisesti ”vasemmistolainen” hallitus, päättää rahaeliitti käytännössä kaikista tärkeistä talouslaeista lobbaamisen ja korruption kautta. Olipa nukkehallitus mikä hyvänsä, keskiluokan köyhtyminen, köyhien polkeminen sekä upporikkaiden jatkuva rikastuminen kiihtyvät jatkuvasti.
Lähde: Patrizio Lainà
Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.
Rahaa tyhjästä
”Vaikka Suomessa onkin nimellisesti ”vasemmistolainen” hallitus”
Meidän hallitus on ollut jo pitkään eliittihallitus, joka ajaa törkeästi eliitin asiaa. Sen todisteena on suora puoluetuki ja sen lisäksi piilopuoluetuki, jossa puolueeseen kuuluvia eliitin kannattajia palkataan virkoihin köyhien ja keskituloisten kustannuksella.
Siksi ilmastonmuutos on tärkeä, sen avulla on voitu palkata virkakuntaa, joka taas tekee työnsä tavoitteena tukea hallitsevaa eliittiä. Ilmastonmuutoksen torjunnalla voidaan varallisuutta siirtää entistä tehokkaammin köyhiltä eliitille verottamalla ikään kuin pakosta tavallista väestöä.
Neuvostoliitossa oli nomenklatuura, joka vastasi suomalaista eliittiä. Siellä vallitsi tarvikepula, mutta kansa oli varoissaan, kun ei voinut tuhlata. Nomenklatuurin jäsenille oli omat myymälät, joissa tavaraa oli. Täällä kaupat ovat auki kaikille ja tavaraa on, mutta vain eliitillä on varoja ostella mielihalujensa mukaan.
Hannu Lehessaari
Tuo tilasto on ainakin Suomen osalta roskaa. Suomen tilastot löytyvät helposti, eikä siellä ole mitenkään mitattuna moisia lukemia.