Kuinka suojautua poliisin seurannalta

Kansallismieliset toisinajattelijat ovat usein vihamielisten hallintojen laittomien seurantatoimien kohteena myös verkon ulkopuolella, tosielämässä.

Lukijan mielipide

Partisaani julkaisi hiljattain jutun, kuinka verkossa tulisi suojautua totalitarististen hallintojen vakoilulta. Kansallismieliset toisinajattelijat ovat kuitenkin usein vihamielisten hallintojen laittomien seurantatoimien kohteena myös verkon ulkopuolella, tosielämässä. Partisaanin lukija antaa muutaman ohjeen, jotka kuka tahansa voi ottaa käyttöön.

Epäiletkö, että sinua seurataan verkon lisäksi kadulla kävellessäsi? Tässä muutamia hyviä vinkkejä. Kiinnitä huomiota takanasi liikkuviin ihmisiin. Voit tehdä tämän pysähtymällä katsomaan näyteikkunaa tai kännykkääsi, kääntyen samalla ympäri. Mene sisään kauppaan ja katso kuka tulee perässä, tai katso ikkunasta jääkö joku ulos odottamaan poistumistasi. Voit mennä julkiseen kulkuneuvoon ja jäädä pois heti seuraavalla pysäkillä, näin huomaat tekeekö joku saman. Tai voit ottaa paljon selfieitä itsestäsi, jolloin takanasi kulkevat ikuistuvat kuvaan. Kun käännyt kadunkulmasta, pysähdy kulman taakse odottamaan kuka kääntyy perässäsi.

Nämä eivät kuitenkaan ole varmoja keinoja saada varjostajaa jallitettua, sillä ammattilainen ei kulje suoraan perässäsi, vaan kadun toisella puolella. Hän ei seuraa sinua kulman taakse, vaan ylittää ensin kadun varmistaakseen, että et ole kulman takana passissa. Hän ei myöskään ikinä ole yksin. Kiinnitä siis huomiota myös kauempana kulkeviin. Paina mieleen heidän vaatteensa, kenkänsä ja kasvonpiirteensä. Tämä on helppo tehdä liikkumalla sivukaduille ja kujille, joissa on vain vähän väkeä.

Varjostaja näyttää usein ”liian tavalliselta”. Jos perässäsi kulkee joku keltaisessa sadetakissa, hän ei todennäköisesti seuraa sinua. Varjostaja voi olla myös iäkäs (ekstratuloja tienaava eläkeläispoliisi). Kun käännyt kadulla ympäri ja katsot silmiin kaikkia takanasi kulkeneita, varjostajasi välttää katsomasta sinua suoraan. Tosin niin välttää moni muukin. Yksi tapa testata henkilöä on mennä puhuttelemaan häntä esim. kellonaikaa kysymällä. Ammattilainen osaa pitää päänsä viileänä silloinkin, mutta toisaalta hänen äänessään ja olemuksessaan saattaa olla jotakin joka saa epäilyksesi heräämään. Samalla saat hänet pois pelistä, sillä mikäli hän sittenkin oli varjostajasi, hän ei voi ottaa riskiä näyttäytyäkseen uudestaan perässäsi.

Mikäli liikut autolla, ”hännät” ovat perässäsi siten, että välissänne on yksi tai useampia muita autoja. Voit päästä kärylle heistä ajamalla hiljaiselle kadulle ja katsomalla tuleeko kukaan perässä. Tai voit ajaa epäloogisesti edestakaisin samaa katua. Voit ajaa liian lujaa, jolloin näet tuleeko joku perässä, tai vaihtoehtoisesti liian hiljaa, jolloin takana ajavien pitäisi ohittaa sinut. Voit ajaa pois liittymästä viime tingassa sulkuviivan yli, tai vaihtoehtoisesti vilkuttaa risteyksessä kääntymismerkkiä hämäyksenä, mutta jatkaakin yllättäen suoraan.

Mikäli liikennevirrassa on paljon autoja, on seuraajan huomaaminen kuitenkin vaikeaa. Paras tapa onkin käyttää luotettua kaveria apuna. Vastatiedusteluoperaatiosta pitää kuitenkin olla sovittu kasvotusten, jotta juoni ei paljastu kybervakoilun kautta. Aja yöllä huoltoasemalle, käy sisällä ostamassa kahvi, ja jatka matkaasi. Kaverisi on tämän ajan autossaan saman huoltoaseman pihalla katsomassa mikä auto ajaa paikalle perässäsi ja myös lähtee pian sinun lähdettyäsi. Toistakaa sama toisessa paikassa: mikäli sama auto on paikalla uudelleen, olette jallittaneet seuraajat. Saman operaation voi toteuttaa myös jalkaisin liikuttaessa.

”Hännän leikkaaminen” eli seuraajan karistaminen on helppoa, sillä seuraajat eivät halua ”palaa” eli paljastaa identiteettiään. Jos haluat karistaa hännän, aja liikennevaloista viime tingassa keltaisilla tai juokse suojatien yli viime hetkellä. Tai tee U‑käännös. Mikäli kuljet jalan, käytä tavaratalon hissejä, sillä he eivät todennäköisesti tule samaan hissiin kanssasi. Mene kauppaan ja poistu varauloskäynnin kautta, mikäli mahdollista. Ota mukaasi kassi, jossa on toinen takki, housut ja kengät, ja vaihda vaatteet rappukäytävässä tai porttikongissa. Tai aja autolla liikenneympyrässä muutama täysi kierros ympäri. Mikäli autoosi on ujutettu gps-paikannin, tämä ei tietenkään auta, sillä seuraajiesi ei tarvitse olla aivan lähelläsi. Mikäli epäilet näin olevan, ainoa tapa karistaa häntä on hypätä autostasi ja yrittää selvittää yllä olevia tapoja käyttäen seuraako joku sinua jalan.

Paras tapa päästä selville seurannasta on rakentaa ansa. Samaa periaatetta voit hyödyntää mikäli epäilet, että porukassasi on myyrä, tai että yksityistä viestiryhmäänne seurataan päätelaitteessa olevalla vakoiluohjelmalla. Periaate on yksinkertainen: anna viestinnässäsi ymmärtää, että jotain laitonta on tekeillä. Hyviä avainsanoja totalitaristisen hallinnon huomion saamiseksi ovat ”lannoite”, ”ona”, ”sytytin” tai ”akselerationismi”. Älä kuitenkaan ole liian ilmiselvä, muutoin he arvaavat, että kyseessä on juoni. Sovi sen jälkeen tapaamispaikka kaverisi kanssa esim. huoltoaseman pihan perälle. Tai lähde ulos outoon aikaan maastopuku päällä ja reppu selässä. Mikäli tapaamispaikalle ilmestyy ulkopuolisia ”renkaita potkimaan”, tai mikäli syrjäisen retkireittisi varrella (junaradan tai sähkönjakelun solmukohdan lähellä) yhtäkkiä palloilee kuvaan sopimattomia ihmisiä, onneksi olkoon, sinun luullaan olevan terroristi. Muista ottaa hyvät valokuvat paikalle pelmahtaneista pelleistä!

Lopuksi vielä yksi huomion arvoinen asia. Toisinaan totalitaristisen hallinnon edustajat haluavatkin, että sinä huomaat heidän seuraavan itseäsi. He voivat kulkea perässäsi, saatat nähdä pakettiauton passissa kotisi lähellä, tai huomaat, että kotonasi on käyty poissa ollessasi. Tällä on monta tavoitetta. Ensinnäkin he haluavat osoittaa seuraavansa sinua, jotta tietäisit olla tekemättä mitään, mitä he eivät halua sinun tekevän. Näin sinut ”pidetään kurissa”. Toiseksi he haluavat luoda pelkoa ja psyykkistä painetta, ja saada sinut jopa vainoharhaiseksi. Kolmanneksi he saattavat haluta luoda mielikuvan siitä, että ovat soluttaneet oman työntekijänsä tai värvänneet myyrän ryhmäänne, jotta ryhmässänne syntyisi epäluottamusta ja riitaa. Nämä ovat kaikki keinoja, joita totalitaristiset hallinnot ovat käyttäneet kansalaisiaan vastaan laittomasti jo vuosikymmenten ajan. Siksi meidänkin on puhuttava niistä ääneen.

Aktivismi Lukijan mielipide Poliisi Poliisin pakkokeinot Poliittinen poliisi Poliittinen vaino PolPo Suunnitelmallinen tarkkailu Tarkkailu Tiedustelu Tiedustelupalvelut Vakoilu Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi