”Äärioikeistoväkivalta” otsikoissa ja todellisuudessa

"Totuus kuitenkin on se, että otsikoissa olevien juttujen takaa löytyy yleensä asetelma, joka ei ole yhtä seksikäs kuin alunperin esitetyt, yleensä valheelliset tiedot."

Kolumnit

Meillä Suomessa on kesän ja syksyn aikana ollut otsikoissa useampi eri rikostapaus, joista on luotu mediassa kuva varsinaisesta ”äärioikeistoväkivallan aallosta” ja terroristisista teoista. 

Käräjille kun on päästy tai otsikoiden pintaa raapaistu, saadaankin varsin mielenkiintoista kontekstia todellisuudesta kohulööppien takana

Oulun puukotus – rasistinen hyökkäys vai skitsofreenikon sekoaminen?

Heti kesän alussa valtamedian toimittajat riemastuivat ja KRP:n juttua tutkinut poliisi ryntäsi jo ennen ensimmäisiä kuulusteluja julistamaan medialle: Oulun Valkean puukotuksessa äärioikeistolainen motiivi! Syynä tälle oli, että Oulussa lasta puukottanut mies on yli puoli vuosikymmentä sitten kuulunut kansallismieliseen järjestöön, jota ei enää edes ole olemassa Suomessa.

Tekijä on itse kertonut jättäneensä järjestön ja samalla kaikki sosiaaliset suhteet sen jäseniin vuonna 2018, siis yli kuusi vuotta ennen puukotusta. Kuinka kauan järjestötaustaa voidaan pitää syynä syyttää ”äärioikeistoa” kaikesta, mitä henkilö tekee?

Nyt julkisuuteen tulleesta esitutkintapöytäkirjasta selviää, että kyseisellä henkilöllä on erittäin vakavia mielenterveysongelmia. Hänen mukaan ulkomaalaiset tiedustelupalvelut kuuntelevat ja muokkaavat hänen ajatuksiaan. Hän on myös ilmoittanut asiasta KRP:lle noin vuosi ennen puukotusta.

Mainittakoon, että puukottaja on käynyt myös tapaamassa kansallismielisen liikkeen julkisesti jättänyttä Esa Holappaa, jolle aikoinaan muodostui ylitsepääsemättömäksi asiaksi maksaa velat aatetovereilleen sekä se, ettei hänen ”johtamiskykyään” otettu vakavasti. Holapalle oli tapaamisessa muodostunut käsitys, että puukottaja olisi jättänyt aikaisemman poliittisen viiteryhmänsä taakseen.

Onko puukotusten syy siis ”äärioikeistolaisuus” vai mielenterveysongelmat? Pitäisikö otsikoissa ja viranomaisjargonissa enemmänkin käsitellä mielenterveyspalveluiden huonoa tilaa kuin ”uusnatseja” (vaikka jälkimmäinen toki onkin mediaseksikkäämpää)?

Englannin mellakoita agitoi puoliksi afrikkalainen ”jonne”

YLE paljasti kesällä, miten ”suomalainen uusnatsi” oli yllyttänyt Telegramissa englantilaisia mellakoimaan ja suorittamaan tuhopolttoja kesällä, kun valkoiset menettivät hermonsa ja laittoivat tuulemaan rotumellakoissa useamman päivän ajan.

YLE huomasi, että yksi aktiivinen käyttäjä, joka yllytti ihmisiä rikoksiin, oli Suomesta. YLE jäljitti henkilön ja meni tämän kotiovelle. Siitä seurasikin useamman päivän kampanja siitä, miten ”suomalainen uusnatsi” agitoi ihmisiä.

Jo heti ensimmäisen otsikon jälkeen internetissä alkoi kiertämään tieto, että kyseessä on puoliksi afrikkalainen mies. YLE väitti ensin, ettei se voi varmistaa asiaa mistään (vaikka he kävivät miehen ovella ja näkivät hänen habituksensa), mutta lopulta myönsi kyseessä olevan musta henkilö. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö media silti syytä ”suomalaisia uusnatseja” englannin rotumellakoista.

Siis: Kun äärioikeistoa joka puolella näkevä YLE löytää väkivaltaa agitoivan ”suomalaisen natsin”, on silloinkin kyse afrikkalaisesta moniosaajasta.

Syyttäjä myöntää: Kankaanpään terroristeilla ei ollut mitään suunnitelmaa

Oikeudessa puidaan myös kankaanpääläisjoukkoa, jolta löytyi aseita ja räjähteitä esitutkinnassa. Tavarat itse asiassa löytyivät jo kaksi vuotta ennen kuin ryhmää päätettiin alkaa tutkimaan terrorisminimikkeen alla – ja tässä välissä ei ollut tapahtunut mitään sellaista, mikä voitaisiin mieltää terrorismiksi.

Syyttäjä myönsi jo ennen oikeudenkäynnin alkua, ettei ryhmällä ole ollut mitään konkreettista suunnitelmaa minkään terrorismin suhteen. Erään todistajan mukaan osa joukosta olisi suunnitellut paikallisen vastaanottokeskuksen räjäyttämistä, mihin on tietenkin tartuttu esitutkinnassa ja julkisuudessa.

Uskallan väittää, että kyseessä on ollut humalainen ”suunnittelu” tai vastaava yksittäinen heitto, että tuokin keskus pitäisi räjäyttää, ei mitään sellaista, mitä olisi kukaan vakavissaan suunnitellut. Mitään iskuja ei myöskään ole tapahtunut.

Onhan näitä ollut ennenkin

Kansallismielisiä on toki mustamaalattu hatarin todistein aikaisemminkin. Neljä vuotta sitten maahanmuuttokriittisen jyväskyläläismiehen nimi, naama ja kaikki muu kaivettavissa oleva tieto revittiin esille ja otsikoihin, kun häntä epäiltiin perussuomalaisiin kuuluvan petosmiehen Pekka Katajan murhan yrityksestä.

Kataja oli ”tunnistanut” miehen hyökkääjäksi, kun poliisi soitti hänelle ja pyysi googlaamaan tämän kuvia ja tunnistamaan tämän. Syy poliisin hakuammunnalle oli se, että tunnistettu mies oli alueella vaikuttanut aktiivinen kansallismielinen.

Lopulta epäilty vapautui kaikista rikossyytteistä oltuaan ensin useita viikkoja vangittuna ja jouduttuaan itse todistamaan olleensa perheensä kanssa mökillä. Valehteleva media oli kuitenkin tehnyt jo työnsä mustamaalaamisen osalta.

Vuonna 2016 Helsingissä epäiltiin kuolemantuottamusta, kun asema-aukiolla pahoinpideltiin yksi henkilö yhdellä potkaisulla. Potkaisun kohde kuoli viikkoa myöhemmin, mikä innostikin median täyteen hurmokseen, ja tapahtumaan ottivatkin kantaa presidenttiä ja pääministeriä myöten kaikki.

Potkaisijan nimi, naama ja kaikki mahdolliset taustat revittiin iloiten jokaiseen lehteen reposteltavaksi. Hänet leimattiin tappajaksi, suoranaiseksi murhamieheksi.

Lopulta selvisi, että pahoinpidelty henkilö oli karannut sairaalasta, käyttänyt useita eri huumeita, myös suonensisäisesti, ja tämän kuolinpäivänä ambulanssimiehistö luuli hänen vetäneen yliannostuksen, minkä vuoksi häntä hoidettiin yliannostuspotilaana. Kaikki henkirikossyytteet kaatuivat käräjä- ja hovioikeudessa, ja medialla jäi klikkiseksikkäästä henkirikostarinasta käteensä vain tuhnu.

Medialle ja kulttuurimarxilaisille virkamiehille on äärimmäisen tärkeää löytää ”ääriliikkeiden väkivaltaa”, sillä se työllistää molempia: Kaupallinen media saa shokkiotsikoilla hyviä klikkejä ja virkamiehet saavat kaiken maailman huuhaa-asiantuntijoille veronmaksajien kustantamia suojatyöpaikkoja. Samalla saadaan mustamaalattua kokonaisia poliittisia viiteryhmiä, eikä siinä totuudella ole enää mitään merkitystä, kunhan saadaan kulttuurimarxismia palveleva kampanja pystyyn.

Totuus kuitenkin on se, että otsikoissa olevien juttujen takaa löytyy yleensä asetelma, joka ei ole yhtä seksikäs kuin alunperin esitetyt, yleensä valheelliset tiedot.

Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kolumnit Kotimaa Poliisin korruptio Poliittinen poliisi Poliittinen vaino PolPo Rikos Terrorismi Valtamedia

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • pää määrää

    Vastaa

    Hyvää tietoa meidän idioottimaisesta mediasta. Idiotismihan kuuluu idioottiseen demokratiaan, jossa milloin mitkin aatteet sanelevat toimintaa. Kansallismielisyydestä ei ole muuta kuin suurta hyötyä kansalaisille, ellei siihenkin ilmesty nykyisen demokratian piirteitä, jossa sananvapautta rikotaan pyrkimällä oman aatteen levitykseen ja muiden aatteiden kieltämiseen. Sananvapauden rajoitukset johtavat vähitellen totalitarismiin, jossa Suomessa ja muissakin länsimaissa olla jo aika syvälle upottu.

  • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

    Vastaa

    Tuo hyppypotkutapaus oli edellisen päätoimittajan ajalta MV-lehden suuri onnistuminen. Taisi olla Soma Li joka ehti jo julistaa että nyt on tapahtunut itsenäisyyden ajan ensimmäinen poliittinen murha. Nykyisin ko lehti julistaa Putler-propagandaa.

    Keväällä 2015 Kreikassa kerrottiin minulle että suurin osa ns pakolaisista on vaan etsimässä töitä. Sen kun kertoi täällä julkisesti niin leimattiin heti natsiksi ja fasistiksi. Nyt heistäkin puhutaan lähinnä siirtolaisina, ja edelleen ei tehdä eroa heihin jotka opettelevat maan kielen ja tavat eivätkä ole perustamassa kalifaattia.

    Jotkut eivät sitten kykene tekemään eroa ukrainalaisten pakolaisten ja ns siirtolaisten välillä.

    Pari päivää sitten hesarissa oli juttu taksiraiskauksista. Ei sanaakaan tekijöiden etnisestä taustasta.

  • Schlageter

    Vastaa

    Luetteloon voisi lisätä norjalaisen rapparin, joka murhasi suuren joukon nuoria. Media esittää tästä hullusta mielellään kuvia käsi pystyssä, mutta ei valokuvaa, jossa hän on rappariessu yllään. Totuus ei toimittajia kiinnosta, kiinnostaa vain oman agendan ajaminen.

    • Plääh

      Vastaa

      Rappari myös vihasi ja vihaa natseja ja on äärijuutalaismielinen eli Norjan persu

  • totuus velvoittaa

    Vastaa

    Elämme totuuden jälkeistä aikaa jossa valtavalhemedia kertoo mikä on ”totuus”. Ja suurentelee ja vääristelee joka asian agendan mukaiseksi kerrottavaksi kansa enemmistölle joka heitä valitettavasti uskoo. Median omistavat isonenäiset pankkiirit käskee mitä uutisoidaan.

  • Leif

    Vastaa

    Nuo muut tapaukset ovat aika selkeät, mutta voiko joku väittää, että asema-aukiolla tapahtunut ja seuraamukset siitä olisi ollut ihan aiheettomat? Mitä tämä heiveröinen narkkari teki, että pitää ottaa vauhtia ja tyrmätä kohde hyppypotkulla? Uhkasiko hän jotakuta aseella? Ilmeisesti ei, koska se olisi silloin ehkä mennyt hätävarjelun puolelle. Tuossa tempauksessa olisi voinut ihan tervekin ihminen kuolla, kun joku juoksee varoittamatta sivusta, etkä ehdi edes reagoimaan kun kaadut potkun voimasta suoriltaan katukiveykseen. Täydellistä harkintakyvyn ja itsehillinnän puutetta kyseiseltä tekijältä. Olisi ihan aiheellista teiltäkin se jo myöntää.

    • Plääh

      Vastaa

      Löytyi se yksi tulkinnanvarainen taoaus, jossa siis muka liioittelua. Jos narkkari oli niin pilvessä, että vammautui, niin oikeuskösittely sitten siitä. Miksi yhden ihmisen perusteella haluat mustata koko tietyn ajatteutavan? Miksi narkkarin annettiin huutaa ja sylkeä ja terrorisoida kulkuetta?

    • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

      Vastaa

      Tuosta mielenosoituksesta oli ilmoitettu poliisille silloisessa määräajassa, mutta kuitenkin se oli poliisille yllätys. Hintelä narkkari oli mennyt ärsyttämään kulkuetta, oli muistaakseni räkinytkin ja kaikissa ensiaputapauksissakin tällaisen tyypin tuotoksien kanssa ei olla suorassa kontaktissa. Kuumakalle oli sitten menettänyt malttinsa. Jälkeenpäin ilmeni että narkkarille oli tuotu sairaalaankin aineita, ja hän lähti pois vastoin lääkärin neuvoa ja pian tämän jälkeen kuollut.

      Täällä päin ainakin kerran oli ollut sekä vihervasemmistolla että ”nationalisteilla” itsenäisyyspäiväkulkue samaan aikaan, ja poliisi oli määrännyt reitit jotka eivät kohtaa. Vihervasemmisto olikin hidastanut kulkuetta tai muuttanut vähän reittiä ja alkoivat aukoa päätään oikein urakalla, toinen osapuoli ei provosoitunut. Sama on tapahtunut muistaakseni ainakin 2 kertaa Helsingissä. Kummankaan puolen kulkueeseen en ole osallistunut enkä osallistuisi.

      Joskus olen maininnut vihervassareille että George Floydin tapauksesta oli netissä haalarikameran video jossa näkyy KOKO tapaus, mm alkupuolella valkoinen piste kielellä. Ei ole kiinnostanut.

  • nimetön

    Vastaa

    Puhumattakaan ”tapauksesta maisteri”, jonka yle lanseerasi julkisuuteen viime marraskuussa pääuutislähetyksen ensimmäisenä aiheena. Vaikka ylen jutussa sanotaan, että rituaalimurhan suunnittelusta ei koskaan edes aloitettu esitutkintaa ja että kyse oli fiktiivisen jännityskirjan mainonnasta, käytetään rituaalimurhaa toistuvasti sensaationhakuisena taikasanana otsikoissa. Toistamisella media pyrkii vahvistamaan väärää mielikuvaa yleisössä, mikä todellisuudessa vain lisää kansaa kahtia jakavaa vastakkainasettelua: vasemmisto saadaan entistä enemmän pelkäämään ”demonista” ja ”murhanhimoista” oikeistoa, ja samalla oikeistolaiset saadaan ymmärtämään median tarkoitushakuisuus heidän kirjoittaessaan absurdeja ja totuudenvastaisia juttujaan. Mutta vaikka mediassa ymmärretään tämä, he eivät voi olla tekemättä sitä, sillä kiusaus lyödä verbaalisesti ”äärioikeistoa” on vain liian suuri. Sama koskee tietysti näitä muitakin tapauksia. Tässä mielessä media on ajautunut akselerationistiseen ansaan, jossa se mielipiteenmuokkauksen nimissä todellisuudessa kärjistää maamme sisäisiä jännitteitä. Tämä kaikki on tietenkin erittäin valitettavaa.

  • TT

    Vastaa

    Äärioikeistoväkivalta Suomessa on käytännössä olematon ilmiö, mutta sitä torjumaan masinoidaan armeija valtamedian propagandisteja ja kansalaisten turvallisuudesta vastaavia virkamiehiä.
    Sionistinen väkivalta on äärettömän raakaa ja tuhoisaa ja on synnyttänyt siirtolaisvirrat Eurooppaan ja on sytyttämässä kolmannen maailmansodan, mutta se on ”oikeutettua itsepuolustusta”.

  • Nimetön

    Vastaa

    Noita poliisin ja median mustamaalaamisyrityksiä pitäisi listata. Jyväskylän kirjastopuukotukseksi nimetty tapaus sai alkuunsa anderssonin, brunilan ja koivulaakson palkkaaman antifan väijytyksestä. Tietysti kirjan esittelytilaisuuteen saapuu paikalle kuuntelemaan ja kysymään kysymyksiä ne ihmiset, joita kirja pyrkii mustamaalaamaan. Julkiseen tilaisuuteen laittomat ”järjestyksenvalvojat” luvattomilla teleskooppipampuilla hyökkää ja ajaa pakoon kansallismielisen, joka pakenee tuulikaappiin, mutta jää loukkuun tuulikaappiin, jossa ”järjestyksenvalvoja” hakkaa päähän tuolla teräsputkella. Puukotus tapahtuu vasta tuolla tuulikopissa, joka osoittaa, että kyseessä oli itsepuolustus. 

    Myös se Suomen suurin pedofiilirinki yritettiin saada poliisin tiedotustilaisuudessa maalattua äärioikeistolaiseksi. Ben Zyskowiczin kamppanjassa käynyt kahakkaa syytettiin äärioikeiston syyksi, vaikka paljastui että tekijä oli vassari. Myös Sipilän pahoinpitely oli heti mediassa ja keskustelualustoilla äörioikeiston hyökkäys, kun todellisuudessa suojatiellä ei tapahtunut mitään fyysistä, vaan ohi kulkenut mies kommentoi ohi kävelevälle Sipilälle jotain josta Sipilä ei tykännyt. Sipilä valehteli ja poliisi, sekä media innostui, kunnes eduskuntatalon portsari julkaisi videon samalla menettäen työpaikkansa.

  • ms

    Vastaa

    ”Äärioikeistoväkivalta” on vasemmistolaisten salaliittoteoriaa ja foliohattuilua.

  • Nimetön

    Vastaa

    Ihmisestä voidaan tehdä skitsofreenikko laittamalla ääniä hänen päähänsä V2K (Voice to Skull) tekniikalla joka on ollut käytössä jo vuosikymmeniä:
    https://www.researchgate.net/publication/370485295_V2K_and_Electronic_Harassment_Psychotronic_Cyber_Crime_Techniques

    Virallinen USA patentti:
    https://patents.google.com/patent/US4877027A/en

  • nimetön

    Vastaa

    Tämä ”jonne” on juuri se mies, jonka moni luuli Telegramissa olevan ”maisteri”, kuten itsekin luulin pitkään, kunnes tuo brittihomma toi hänen oikeen henkilöllisyyden julki.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi