Lukijan kynästä: Lehdistö jäädytti kansallismielisen varat

Viime vuosina huolestuttavana kehityskulkuna on ollut kansallismielisten ihmisten varojen jäädyttäminen. Kuulostaa orwelilaiselta utopialta, mutta tiettävästi jopa kymmeniä kansallismielisiä on päätynyt tällaiselle "mustalle listalle". Ovatko nämä toimenpiteet olleet perusteltuja vai onko kyse toisinajattelijoiden vainosta?

Lukijan mielipide

Yle uutisoi 13.9.2024 kuinka nyt myös ”terrorismirikoksista” epäillyn pirkanmaalaismiehen varat on jäädytetty. Kuten lehdistölle on tyypillistä, juttu uutisoitiin käyttäen otsikossa jälleen pelottelua rituaalimurhaepäilyllä, siis rikoksella, jota ei koskaan oikeasti ollut olemassa, ja josta Partisaanissakin on aiemmin kirjoitettu. Näin lehdistö osoittaa kerta toisensa jälkeen oman halpamaisuutensa ja kunniattomuutensa, mikä ei tietenkään enää yllätä ketään. Lisäksi lainausmerkit terrorismirikokseen liittyen ovat paikallaan, sillä kuten monet tietävät, on kyseisen rikosepäilyn taustalla se, että joku oli ennen kevään 2023 eduskuntavaaleja postittanut erinäisille puoluetoimistoille eristevillaa.

Tapaus on mielenkiintoinen ja paljastaa jotakin hyvin ongelmallista. Tarkkaavaiset lukijat olivat nimittäin huomanneet, että Aamulehden toimittaja Jenna Keto-Tokoi kirjoitti 6.9.2024 jutun, jossa hän käytännössä vaati miehen varojen jäädyttämistä. Kun punainen lehdistö inahtaa, poliisi hyppää. Miehen varat jäädytettiin lehtitietojen mukaan nimittäin samana päivänä jutun ilmestyttyä. Mielenkiintoista on, että Ylelle viikon päästä juttua tehneet toimittajat jättävät tämän mainitsematta. Näin voidaankin päätellä, että he eivät halua suuren yleisön tietävän totuutta: sitä, että varojen jäädyttämispäätös ei tapahtunut poliisin vaan median aloitteesta.

Kyseisen tapauksen rikosepäilyt ajoittuvat puolentoista vuoden taakse. Poliisi ei siis koko tänä aikana ole katsonut tarpeelliseksi jäädyttää miehen varoja. Ja miksi olisikaan, koska eihän rahan käyttäminen ole liittynyt alun perinkään mitenkään kyseiseen rikosepäilyyn. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan mies on kiistänyt syyllisyytensä, eikä asia ole vielä edennyt syyteharkintaa pidemmälle. Lisäksi voidaan kyseenalaistaa, onko eristevillan postittaminen alun perinkään sellaista pelkoa väestössä aiheuttavaa toimintaa, että sitä olisi tullut tutkia terrorisminimikkeiden alla, vai olisiko osuvampi nimike ollut esimerkiksi vaalihäirintä?

Näin olemme päätyneet hätkähdyttävään lopputulemaan: Suomessa viranomaisen toimintaa ei enää ohjaa laki vaan lehdistön huutelu. Poliisissa toimii poliittisten motiivien ohjaamia virkamiehiä, se on selvää, mutta tässä tapauksessa jopa heillä oli malttia punnita riskejä ja toisaalta omaisuuden perustuslaillista suojaa loukkaavia toimenpiteitä järkevästi ja olla asettamatta miestä ”mustalle listalleen”. Kunnes lehdistö vaati toisin.

Koska tällaista keinoa käytetään nyt löyhin perustein kansallismielisiä vastaan, Partisaanin lukija selvitti, mitä varojen jäädyttäminen käytännössä tarkoittaa. Käytännössä se ei tarkoita juuri mitään, sillä menettelyn tarkoitus ei ole rangaista ketään vaan estää henkilöä käyttämästä varojaan terrorismirikosten toteuttamiseen. Jos siis ihminen ei ole tällaista suunnittelemassa, ei päätöksen tulisi estää käyttämästä häntä varojaan mihinkään sellaiseen, mihin hän niitä muutoinkaan käyttäisi. 

Menettelyn kohteeksi joutuneilta olemme saaneet tietää, että käytännön tasolla tapahtuu niin, että pankkitunnuksia ja pankkikorttia ei enää voi käyttää. Maksettavat laskut pitää kierrättää viranomaisen hyväksyttävänä, joka tekee niistä toimeksiannon pankkiin. Kaikkein hankalimpia ovat kaikkein pienimmät asiat, esimerkiksi auton pysäköintiä on nykyään vaikea maksaa käteisellä. Koska tiliä ja kortteja ei voi käyttää, eivät myöskään viranomaiset voi seurata ostoksiasi pankkitietojesi kautta, vaan sinut pakotetaan käyttämään vaikeasti jäljitettävää käteistä. Ei kuulosta kovin järkevältä terrorismin torjumisen kannalta? Menettely tuottaakin aivan turhaa lisätyötä pankille ja viranomaiselle, ja siten kuormittaa ennestään jumissa olevaa koneistoa. Ehkäpä nämäkin ovat olleet syitä, miksi poliisi ei katsonut varojen jäädyttämistä tässä tapauksessa välttämättömäksi.

Halusimme tuoda nämä asiat lukijoiden tietoon, sillä menettelyn käyttäminen kansallismielisiä vastaan saattaa yleistyä tulevaisuudessa. Tämä tapahtuu käyttämällä terrorisnimikkeitä rikoksissa, jotka eivät sellaisia oikeasti ole. Esimerkiksi kiihottaminen kansan ryhmää vastaan saattaa jatkossa olla ”julkinen kehottaminen rikokseen terroristisessa tarkoituksessa”, jolloin perusoikeuksia voidaan taas polkea poliittisin motiivein. Menettelyä toteuttavat eivät itse ymmärrä syövänsä pohjaa järjestelmän uskottavuudelta ja kiihdyttävänsä vastakkainasettelua. 

Varojen jäädyttäminen on surullista, mutta ei kaada maailmaa. Voit varautua tähän ennalta alkamalla irrottautua kapitalistisen rahatalouden ikeestä jo etupainotteisesti. Näin ollen kun he tulevat ovellesi ja luulevat ottavansa sinulta kaiken, et oikeasti enää tarvitse mitään sellaista, mitä he voisivat sinulta ottaa. Tämä voi kuulostaa mahtipontiselta, mutta valitettavasti aikamme on tullut sellaiseen vaiheeseen, jossa meillä ei ole enää varaa kuvitella omaavamme samoja kansalaisoikeuksia kuin muut.

Lukijan kynästä ‑palstalla julkaistaan hyvin perusteltuja kansallisradikaalien mielipidekirjoituksia riippumatta siitä, allekirjoittaako Partisaani kaikkien kirjoituksissa mainittujen järjestöjen toimintaperiaatteita.

Kansallismieliset Käteinen Kotimaa Lukijan mielipide Poliisi Poliisin korruptio Poliittinen poliisi Poliittinen vaino PolPo Raha Sananvapaus Valtamedia Varojen jäädyttäminen Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi