Awakening III: Haastattelussa Béla Incze

"Meidän mielestämme kaikki demokratiat on rakennettu epärehelliselle ja tekopyhälle maaperälle."

Aktivismi

Béla Incze on Unkarin legioonan perustajajäsen ja kansallismielinen aktivisti, joka esiintyy toista kertaa Suomessa. Incze on huhtikuussa järjestettävän Awakening-konferenssin toinen puhuja. Ilmoittaudu konferenssiin osoitteessa awakeningfinland@protonmail.com 

Tervehdys Bela! Haluaisitko esitellä itsesi suomalaisille lukijoille ja avata hieman henkilöhistoriaasi. Milloin koit poliittisen heräämisesi ja oletko aina ollut tiukan linjan nationalisti?

Tervehdys kaikille suomalaisille kansallismielisille! Haluan heti alkuun kiittää sinua tästä haastattelusta sekä uudesta kutsusta Suomeen (Legio Hungaria vieraili Suomessa Operaatio Kotkanpesä-seminaarissa toukokuussa 2023). Se on meille suuri kunnia.

Mitä tulee itse kysymykseen: Olen 35-vuotias kolmen lapsen isä, sekä yksi Unkarin Legioonan perustajajäsenistä sekä sen nykyisistä johtajista. Sain oikeistolaiset ja konservatiiviset vaikutteet perheeltäni heti syntymästäni lähtien. Aloitin aktivistina toimimisen vuoden 2004 aikoihin, mutta silloin se tapahtui pitkälti alakulttuurin piirissä. Vuonna 2007 liityin nuorisotoimintaan, jonka Budapestin päälliköksi kohosin, ja sen jälkeen itse kattojärjestön johtajaksi. Vuonna 2018 liikkeessä ilmeni muutamiakin ongelmia ja poliittisessa kentässä alkoi esiintymään muutoksia. Enemmistöläiset, minä mukaan lukien, päättivät erota liikkeestä, ja perustaa Unkarin Legioonan muutaman muun järjestön kanssa, joka kykenisi vastaamaan modernin ajan haasteisiin.

Mitkä periaatteet muodostavat maailmankatsomuksesi perustan ja kuinka ne näkyvät jokapäiväisessä elämässäsi?

Voin vastata tähän kolmella sanalla, jotka ovat liikkeeni periaatteita: traditio, identiteetti ja yhteisö.

Traditiolla tarkoitamme ideoita ja arvoja, jotka ovat riippumattomia ajasta ja paikasta, eikä niihin vaikuta aikalaistrendit.

Identiteetillä tarkoitamme kulttuurillista ja kansallista olemusta, mutta voimme samalla todeta, että uskomme myös laajempaan eurooppalaiseen sivilisaatioon, jota erilliset kansakunnat eivät hajota, vaan ilmaisevat omalla monimuotoisuudellaan.

Yhteisö tarkoittaa maailmankatsomusta, perhettä ja toveruutta.

Kuten lukija voi nähdä tästä lyhyestä esittelystä, arvojen moniulotteisuus ei mahdollista sitä, että maailmankatsomus, aktivismi ja siviilielämä voisivat olla erotettavissa toisistaan. Me itse kutsumme tätä maailmankatsomustamme militantiksi konservatismiksi.

Tulevan konferenssin teema on ”Nova Europa – Eurooppa liberaalin hegemonian jälkeen”. Mitkä asiat tekevät liberaaleista arvoista niin vaarallisia, ja minkälaisia vaihtoehtoja meidän tulisi kyetä tarjoamaan sille. Mikä on oman esityksesi teema?

Meidän mielestämme kaikki demokratiat on rakennettu epärehelliselle ja tekopyhälle maaperälle. Annan tästä esimerkin: se tarjoaa yhdenvertaisen äänen yhteisöille, jotka eivät tiedä edes perusasioita poliittisten termien merkityksistä. Demokratiassa ei ole kovinkaan tärkeää saada koko yhteiskuntaa tärkeiden kysymysten äärelle, kunhan osaamattomalle massalle annetaan lisää oikeuksia, eikä niille, joilla on parempi ymmärrys käsiteltävistä asioista.

Kaikista epäonnistumisistaan huolimatta tämä on todellisuutta modernissa maailmassa, ja sille meidän täytyy tehdä jotain. Henkilökohtaisesti en näe järkeä poliittisten puolueiden perustamisessa ja parlamentaarisessa vaikuttamisessa. Sillä saa aikaiseksi vain pieniä voittoja valtavalla vaivannäöllä, eikä se riitä tekemään maailmastamme parempaa paikkaa. Uskon puolueista riippumattomaan toimintaan, jota voidaan toteuttaa metapoliittisella tasolla. Käytännössä sitä toimintaa voidaan tehdä sosiaalisissa ympäristöissä, arkisessa poliittisessa keskustelussa ja kadulla.

Tämän työn ansiosta liike on paljon kyvykkäämpi toimija kuin puolue. En kuitenkaan sano, etteikö poliittinen puolue voisi olla hyödyllinen joissain tilanteissa, mutta se ei lukeudu omiin mielenkiinnon kohteisiini, enkä tule puhumaan niistä asioista myöskään tulevassa konferenssissamme.

Olet pitkän linjan aktiivi Unkarin Legioona-nimisessä järjestössä. Kerro meille lisää tästä ryhmästä sekä sen pitkän aikavälin päämääristä. Minkälainen visio sillä on Unkarin tulevaisuudelle? Miten liikkeenne suhtautuu Orbaniin ja valtapuolue Fidesziin?

Jotten toistaisi itseäni, joudun vastaamaan tämän kysymyksen viimeiseen osioon. Nykyisin hallitseva hallitus ja sen pääministeri ovat yksinkertaisia populisteja, kuten Donald Trump. Heillä ei ole takanaan maailmankatsomusta, ja he ovat johdonmukaisia ainoastaan yhdessä asiassa: he vainoavat todellista oikeistoa. Fideszin toimintamekanismi on seuraava: he käyttävät suuren määrän rahaa galluppien järjestämiseen, jotka ovat hyvin tarkkoja. He arvioivat kunkin aiheen tärkeyttä, jonka jälkeen he valmistelevat kommunikaatiostrategian saavuttaakseen harmonian enemmistön kanssa. Fidesz vaikuttaa oikeistopuolueelta ainoastaan siksi, koska enemmistö unkarilaisista, johtuen historiallista syistä, on maailmankatsomukseltaan kommunismia vastustavia konservatiiveja. Orban hallitsee tätä enemmistöä propagandallaan. Käytäntö ei kuitenkaan vastaa propagandaa. Otetaan esimerkiksi rajakontrolli: muurissamme on suuria aukkoja, joista sadat ja jälleen sadat laittomat maahantunkeutujat pääsevät tulemaan legendaarisen raja-aitamme ja hallinnollisten esteiden läpi. Ne toki hidastavat niitä, muttei estä niiden tuloa.

Tiivistäen voisin sanoa, että he ovat pinnallisia populisteja, jotka nöyristelevät tasapuoleisesti länsiliittoumalle ja idän bolsevikeille, samaan aikaan kun unkarilaisille he julistavat kansallista riippumattomuutta. Vähän aikaa sitten maahamme perustettiin ”kansallisen suvereniteetin puolustusvirasto”. Kun sen perustamisesta tiedotettiin, kysyin kyynisesti: onkohan laitoksen virallinen kieli englanti, heprea vai venäjä?

Unkarin kansallinen identiteetti on aina ollut mielenkiintoinen kysymys, sillä osa maan älyköistä on ylistänyt turanismia ja toiset taasen laajempaa eurooppalaista/valkoista identiteettiä. Mikä on teidän mielipiteenne tästä asiasta, näettekö unkarilaiset turanilaisena vai eurooppalaisena kansana, vai jonkinlaisena sekoituksena molempia?

Voimme sanoa varmuudella, että unkarilainen valtakunta on sijainnut Keski-Euroopassa jo 1100 vuotta sitten. En ole arkeologi tai historioitsija, mutta totta kai olen tietoinen niistä teorioista, joiden mukaan esi-isämme olivat asuneet Euroopassa paljon tätäkin pidemmän ajan, sekä niistä, joiden mukaan Venäjän federaation itäiset osat tai tietyt alueet Lähi-Idästä olisivat unkarilaisten alkuperäisiä kotimaita. Muinainen historia on toki mielenkiintoista, mutta toisaalta hyvin hämärää aluetta, sillä monet itseoikeutetut ”tutkijat” ovat pyrkineet täyttämään kansamme historiallisia aukkoja omilla fantasioillaan. He aiheuttavat suurta vahinkoa. En halua mennä aiheeseen syvemmin, sillä en ole aiheen ammattilainen, ja minun mielestäni unkarilaisten genetiikan ja kulttuurin kannalta viimeiset 1000 vuotta ovat ne, jolla on oikeasti merkitystä.

Näen unkarilaisen kansan eurooppalaisena kansana, tarkemmin ottaen kulttuuria luovana kansana, joka on ollut luomassa vanhaa maanosaa vuodesta 895 lähtien muiden muinaisten eurooppalaisten kanssa.

Mikä on maahanmuuton nykyinen mittakaava Unkarissa, ja minkälaisen väestöllisen haasteen se aiheuttaa unkarilaisille lähitulevaisuudessa?

Kuten mainitsin aiemmin, hallitus pysäytti laittoman maahantulon ainoastaan retorisella tasolla, mutta sitä tapahtuu siitä huolimatta jatkuvasti. Monissa tapauksissa Unkari ei ole tulijoiden viimeinen päämäärä. Tämän lisäksi maahan on alkanut saapumaan työperäisiä siirtolaisia, pääosin Kaukoidästä, joiden tulolla on hallituksen siunaus. Sisäministeriön mukaan suurin osa työperäisistä siirtolaisista saapuu maahamme Intiasta, Kiinasta, Vietnamista ja Turkista, mutta tämä ei vastaa enää todellisuutta, johtuen uusimmasta maahanmuuttoaallosta, joka tulee pääosin Filippiineiltä. Suuret yritykset värväävät työntekijöitä kehitysmaista ja tuovat niitä maahamme hallituksen tuella. Meillä ei ole asiasta aiempaa kokemusta, sillä ilmiö on meille vielä uusi. Trendi on kuitenkin selvä: monet yritykset irtisanovat unkarilaisia työntekijöitä ja korvaavat heidät aasialaisilla. Kaupungeissa on esiintynyt muutamia pienempiä yhteenottoja, ja media on uutisoinut myös työperäisten siirtolaisten tekemistä seksuaalirikoksista, mutta tämä on kaikki vasta alkua. Tulevaisuutemme ei näytä kovin kirkkaalta.

Lähde: Kansalainen

Aktivismi Awakening Béla Incze Filosofia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kulttuurikeskus Otsola Legio Hungaria Otsola Politiikka Tuukka Kuru Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • TT

    Vastaa

    Melkoinen kansalliskonservatiivin tyytymättömyys hallintoon vallitsee Unkarissa, vaikka maa on Suomeen verrattuna konservatiivin paratiisi. Israelin hyysääminen taitaa olla Unkarin nykyhallinnon eräs heikko puoli. Eipä ole missään valkoisten asuttamaa maata, joka ymmärtäisi vastustaa ihmiskunnan vihollisia. Niinpä ei ole myöskään ihme, että valkoisen rodun tulevaisuus on kaikkialla uhattuna. Sielläkin missä asuinseutuja ei pilata matuilla, leijuu nyt sodan uhka raskaana. Valkoiset laitetaan taistelemaan keskenään ja menoa maustetaan typerillä muslimeilla, jotka sionistitiedustelu manipuloi ja kiihottaa terroritekoihin.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi