Venäjän hallitus on edistämässä digitaalista keskuspankkivaluuttahanketta, joka ei eroa lainkaan esimerkiksi Euroopan keskuspankin vastaavasta projektista. Vaikka muutamat vaihtoehtomediat väittävät Venäjän toimivan vastavoimana globaalille finanssieliitille, puhuvat käytännön havainnot maan pankkisektorin kehityksestä täysin päinvastaista kieltä.
Venäjällä niin sanottu digiruplahanke on edennyt pilottivaiheeseen. Sen eurooppalainen vastine on digieurohanke, jonka Euroopan keskuspankin juutalainen johtaja Christine Lagarde julkisti vuonna 2020. Euroopassa asiantuntijat ovat varoittaneet, että keskitetty digitaalivaluutta voi ”luoda voimakkaita uusia työkaluja kansalaisten kontrolloimiseksi sekä taloudelliseksi painostamiseksi”.
Digivaluuttaan siirtyneessä yhteiskunnassa pankkielitistit ja korruptoituneet virkamiehet voivat seurata ilman välikäsiä kaikkien kansalaisten rahaliikennettä, sillä käteisestä on luovuttu ja kaikki tilit on siirretty keskuspankkiin. Tällöin keskuspankki voi alkaa käyttää keräämäänsä dataa kansalaisten vapauksia vastaan. Malli tarjoaa täydelliset edellytykset kansalaisten massavalvontaan.
”Kansallisten digivaluuttojen aikakausi”
Venäjän keskuspankki aloittaa digiruplan testaamisen tänä vuonna kuluttaja-asiakkaiden kanssa yhteistyössä 13 yksityisen pankin kanssa. Pilottivaihe kattaa yhteensä 11 kaupunkia tänä vuonna ja sen on määrä levitä eri puolille Venäjää vuoden 2024 aikana.
Hankkeen alussa keskuspankki seuraa yksityishenkilöiden välisiä tilisiirtoja, mutta seuraava vaihe kattaa muun muassa yritysten väliset transaktiot.
”Digitaalinen rupla vie maamme maksuteknologian todellakin uudelle tasolle. Se mahdollistaa myös rajat ylittävien maksuinfrastruktuurien rakentamisen sellaisten valtioiden kanssa, jotka ovat meidän tavoin siirtymässä kansallisten digivaluuttojen aikakaudelle,” Venäjän keskuspankin johtoryhmään kuuluva Olga Skorobogatova totesi lehdistötilaisuudessa loppukesästä.
Lue myös:
EKP:n Lagarde tahtoo digitaalisen keskuspankkivaluutan – kaikuja Neuvostoliitosta
Lähde: Financial Times
Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.
Terveellä pohjalla(ko?)
Hmm… Tämä on kaksipiippuinen juttu. Ruplan liikkeelle laskettu määrähän pohjaa maan kultakantaan. Eli paperirahalle on aina joku perusta, Venäjällä se on pankkiholveissa oleva kulta.
Euroopassa raha on paperirahaa jota luodaan lisää ihmisten ottamista veloista. Ja sitäkautta se on ”kuplarahaa” joka ei pohjaa mihinkään konkreettiseen. Se oli Sirkka Hämäläinen Suomen Pankista joka laittoi Suomen Markan kellumaan ja sen jälkeen liikepankit ovat saaneet luoda rahaa lisää ihmisten veloista.
Mitä tulee nykyisiin kryptorahoihin, niin nehän eivät pohjaa/perustu mihinkään. Joku vaan sanoi että ”tämän bitin arvo on tämän verran” ja muu porukka juoksi kuin nautalauma ilman omaa tahota muiden perässä ilman omaa tahtoa. Ja vielä annetaan rahat että saadaan vastineeksi bittejä.
Kuka muuten on huomannut että bittirhankin ”arvo” on suurempi kuin oikean rahan? Ihan samalla tavalla kuin Eurossa oli. Euro oli ”arvokkaampi” kuin yhdenkään maan oma valuutta. Jolloin on helppo inflaation avulla nostaa tulosta. Ja senhän suuret yritykset tekivät. Bittirahoissa on sama vaara elleivät ne ole 1:1:een paperirahan kanssa.
Mutta joo… Jos Venäjä tekee bitti-ruplan samalla kurssilla ja poistaa paperiruplaa markkinoilta saman verran kun laskeen bitti-ruplaa liikkeelle, niin silloin se on terveellä pohjalla.
Erityistason toisinajattelija
Sama kaiku on askelten myös idässä. Siellä on perinteitä täydestä kontrollista ja yksilön vainoamisesta.
Nimetön
Yhdistyyköhän digieuro ja digirupla? Niin venäjä saisi vallattua euroopan, ovelia pirulaisia länsimaisine agentteineen nuo ryssän perkeleet
TT
Ryssät ryssii ja lännessä mädätetään. Suurvallat ja sellaista leikkivät sekä näiden ”liittolaiset’ ” ovat kaiken pahan alku ja juuri. Pieniä maita ei enää käytännössä edes ole. Suomikin aikoo sulauttaa itsensä läntisiin suurvaltarakenteisiin, joita nämä marinit ja stubbit kaikin voimin ajavat ja russofobit ihastuksissaan ihailevat. On aika sama, mihin ilmansuuntaan itsenäisyyttä menetetään.
Observer
Venäjä, tuo perinteinen vapaan liikkuvuuden ja sananvapauden sekä filantrooppinen rakkauden kehto, ei se ryhdy valvomaan kansalaisiaan saati että tyrkyttäisi jotain heille väkisin. Tqmä on selvästi ulkomaisten agenttien katala salajuoni jonka tarkoitus on aiheuttaa konflikti Venäjän ja Paraguain väliselle rajalle.
Putinisti
Digitaalinen rupla olisi erittäin tehokas keino modernisoida valtiota. Epäiltyjen valvonnan lisäksi digitaalinen rupla voi merkittävästi vaikeuttaa (tai tehdä mahdottomaksi) korruptiota, terrorismin rahoittamista, erilaisia rikollisuuden muotoja ja ulkomaisten agenttien toimintaa, selkeää verotusta jne. ja ennen kaikkea järjestä yhteiskunnan toiminta lakien mukaan.
Kaikki riippuu hallituksen aikeista, ja kaikkia työkaluja voidaan käyttää hyvään tai pahaan. Mielestäni Putinin hallitus tekee kaikkensa Venäjän kehityksen eteen ja (((globalistien))) harmiksi.
Observer
Tsar Putaini hallitus tekee kaikkensa ajaakseen maansa täydelliseen eristykseen ja konkurssiin. Aika hyvin on homma edennyt.
Putinin metkut
https://www.timesofisrael.com/mossad-chief-warns-russia-could-send-iran-arms-that-will-endanger-our-existence/